Voor Body & Mind Practise naar:

Voor Stress Reductie naar:

Geluk bij een ongeluk

Published 21 maart 2018 in Leven of Beter Leven - 1 Comment
Into the space

Soms werkt een ongeluk blijkbaar verhelderend. Na de knalharde botsing in Denemarken ben ik eerst een paar weken van slag geweest. Langzaam trekt dat bij alhoewel. ik vertrouw het verkeer toch wat minder dan ik daarvoor deed.
Het bijzondere is dat ik die weken in een soort vertraagde tijd terecht kwam. Daarin denk je anders, doe je andere waarnemingen en voel je scherper. Die subtiele verandering kan gewoon aan je voorbij gaan. Maar door mijn meditatietraining ben ik alert op zoiets.

Ik heb toen besloten om elke druk radicaal uit mijn verdere levenstijd te bannen. Geen deadlines meer, geen volle agenda, geen planningen twee jaar vooruit meer. Maar wat dan wel? Ik ben er de mens niet naar om stil te zitten.
Het werd even stil en leeg. Dan kun je gaan zoeken en piekeren, maar dat kun je ook laten. Ik deed het laatste. De reactie kwam een paar weken later in de persoon van Nelke, fotografe. Of ik haar wilde helpen haar bedrijf op de kaart te zetten. Niet lang daarna belde Solange van Octavo Publicaties met eenzelfde vraag. Dat ben ik dus gaan doen.

Er is een nieuw balletje gaan rollen. Nou ja, niet helemaal nieuw want ik coach al jaren mensen en bedrijven in persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Maar het lijkt wel of het ongeluk een sluisdeur open heeft gezet, zoveel energie en plezier stroomt er nu. Dus met enige opwinding en veel verwondering sla ik gade wat zich de komende weken en maanden nog meer zal aandienen. eén ding is zeker: wat druk oplevert komt er niet meer in.

Deze website gaat dus ook (weer) veranderen. Het wordt mijn persoonlijke site voor kleine ondernemers. Veel, heel veel daarvan werken zich de sokken uit de schoenen voor soms minder dan het minimuminkomen. Elke dag knokken zonder veel resultaat. Hoe bevrijdend is het dan om zonder geldzorgen te kunnen leven? Hoe fijn is het om te kunnen doen waar je hart om vraagt zonder zorgen voor morgen?

Ik heb die periode zelf ook meegemaakt, vastgelopen in een vicieuze cirkel. Elke dag piekeren, geen geld om te investeren, opgroeiende kinderen die mee moeten kunnen. Maar op het dieptepunt was er plotseling hulp. Ik kon meedoen aan een programma voor ondernemers. Dat hielp me aan de broodnodige opdrachten. Het was hulp die echt zoden aan de dijk zette. Zoiets staat me nu ook voor ogen. Een programma waar kleine ondernemers gelukkig van kunnen worden.

Mijn plezier is samen een pad te bewandelen wat een echt ondernemerspad is, met daadkracht, veerkracht, creativiteit én zakelijkheid. Een pad te maken voor jou en met jou dat vóór je werkt en geen zuigende modderweg is. Hou me in de gaten. Deze website wordt leuk voor je!

Walk in Grace,
Hans van Zanten

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Oorlog en Vrede

1 comment

sytske Bierma - 22 maart 2018 Reply

Dag Hans,

Dank voor je artikel, ik heb het met volle aandacht gelezen.

Ik heb de afgelopen tijd ook veel geleerd, op een heel andere manier dan ik aanvankelijk dacht. Het is goed zoals het is, en ja, wellicht kan ik van jou leren hoe ik wél aan betalende klanten kom. Ik zal in elk geval je artikelen blijven lezen en er van leren. Ik hoop dat het goed met je gaat en zo te lezen is dat het geval. Met vriendelijke groet, Sytske

Leave a Reply: