Hans van Zanten

Hans van Zanten

Yoga van de Geest
Een roomse opvoeding combineer ik met 30 jaar boeddhistische beoefening en gnostische spiritualiteit. Niettemin durf ik mij er niet op voor te staan een spiritueel meester te zijn. Ik probeer zoveel mogelijk oude wijsheidstradities te respecteren én te vertalen naar deze tijd.

Mijn werk
Ik kan je helpen richting te geven aan wat je het liefst doet in je leven, je onderneming en je werk om daarmee jezelf en anderen op jouw grootste manier dienstbaar te zijn.  Dat is tegelijkertijd de vreugdevolle verwerkelijking van je innerlijke, spirituele pad.

De kern van de zaak weet je eigenlijk al. Ik kan je helpen die te herkennen, te erkennen en de weg te bewandelen om daarnaar te handelen. Ik ben je metgezel om de angst te overwinnen, de pijn te doorstaan, de woede om te zetten . Samen brengen we de moed op om onder ogen te zien wat gezien moet worden en te doen wat gedaan moet worden. Dat is Yoga van de Geest.

Mijn Reuzen

Ik sta op de schouders van reuzen. Dat zijn allereerst lama Sogyal Rinpoche die mij in 1980 de naam Orgyen Donden gaf. Hij is mijn spirituele vader. Verder VasjraYogini, mijn spirituele moeder en gestalttherapeute, Ynse Stapert, mijn leersupervisor, Hans en Hanneke Korteweg, Paul Rebillot, George Bode, mijn vader en moeder en mijn meest betekenisvolle leraar, Anne-Marie, mijn vrouw.

Onderstroom
Net als veel anderen voel ik een onderstroom in onze tijd die tegenstellingen ogenschijnlijk vergroot, maar die de voorbode is van een grote verandering waar wij als mensheid voor staan, een overgang van ik naar wij, Ubuntu.

De pijn van bewustzijn
Het lijkt alsof we onze aardse woonplaats aan het vernietigen zijn. De waarschuwingen zijn groot en veelvuldig. De pijn soms onverdraaglijk. Het gevoel in tegenstrijd.  De stress te groot.

Het keerpunt lijkt in zicht. We worden wakker uit onze zelfgenoegzaamheid en verwarring. De mensenziel, die liefde en compassie is, krijgt meer en meer toegang tot ons persoonlijk handelen en bewustzijn. Ik voel het als een opdracht om daar een bijdrage aan te leveren. Een bijdrage aan onze heilige reis, ons spirituele Leven.

Print Friendly, PDF & Email